ORDER FORM =)

Name:
Email Address:
Types Of Customer : First Time
Regular customer
Follower Blog
Alamat :
Poskod :
ITEM ynag ingin dibeli :
No.Tel :
Choose Your Preferred Shipping Method: Pos Laju S.Malaysia(RM6)
Pos Laju Sabah sarawak (RM 8)
Pos Register (Luar Malaysia)
Pos Ekspress (RM4) ringan sahaja..
Cara Pembayaran: Maybank (Cash Deposit)
Maybank2u
Bank Islam (Cash Deposit)
Bank Islam Online Banking
Cimb Clicks
Tempoh Pembayaran: Serta Merta
Selepas 24 Jam
Selepas 2 Hari

Cek SPAM BOX/BOXBE/JUNK MAIL sekiranya tidak mendapat reply order dari SAFIYYA COLLECTION.. dalam masa 24 jam selepas membuat tempahan


This contact form was created by Freedback.

Make-up

Hye..
Sebenar nya ina pon xpandai nak make-up..=)
Tp sebab ade yang tanye...ina pon tunjuk la cikit2 mcm mana 
ina make up utk photoshoot.Cube tau..=)





1. Hahaha, ina nak tunjukkan muka ina yg sebenar tanpa make-up.=)
Ina jarang jugak make-up ni kecuali mase photoshoot..
Ina lagi suka make-up natural dari make-up yang garang-garang..









2. Sebelum make-up kena pakai 'make-up base' ina guna 'TANAKA WHITE'..
sEbenarnya ni day cream..tp ramai yg gunakan sebagai
base make up.. Ni produk 'Bio-Essences'
Krim ni mmg best..Walaupon mahal cikit tp berbaloi...
kalau minat nak beli ina cadangkan beli kat Watson..
(heheh..promote ni..) biase nye ade 20% diskaun...hehhe..




3. Pastu..mcm biasa sapukan bedak muka n paling penting pastikan
rata tau..kalau x..hehehe..comot!..Ina guna jenama  'pixy'.. Ape yg best pixy ni..??
sebelum ni mcm2 bedak dah ina cube..tp na xpuas haty..bedak ni ade 2 functions..
first, sebagai bedak biase..second, sebagai foundation..Kalau bedak biase sapukan je terus..tp kalau nak pakai sbgai foundation..basahkan sikit span muka tu..
mmg akan terlindung segala jerawat2 yang ade tu..hehhe..=)




4. Ape yang paling penting teknik make-up ni..kena serlahkan mata..
Kalau perasan ina dah pakai siap2 bulu mata palsu..hehhe...
Senang je..just pakai eyeline kat bawah mata & atas kelopak mata..
kalau guna eyeline pensel ni susah cikit.. ina suggeskan eyeline liquid..
senang & lagi kemas...




Sapu & rata kan bluser kat dua-dua belah pipi.. blusher skrg banyak warna..tp nak nampak manis..ina suka warna pink...tampak lebih menyerlah..
pastukan sapu rata tau..jgn sbelah pekat sebelah cair.. nanty org gelak..hehhe..
ina cadangan kan guna berus mcm dalam gambar tu..senang nak rata...




Last sekaly pakai eyeshadow..
Apply atas kelopak mata...
ina mmg pakai 1 warna je...brown.. senang & tak terlalu nampak...
Warna boleh ikut suka..hehehh.. 






Ni lah HASILnya...Simple je kan..sebenarnya ina lupe letak 1 lagi step 
iaitu lipstik..Lipstik boleh pakai mcm-mcm..
tp ina suka lipstik + lipgloss.. utk nampak kilau2 cikit..
ni je yg ina mampu ajar..
kalau nak tanye.. tanye je ape2 k..nanty ina cube jawab..
thanks semua..SELAMAT MENCUBA..=_